• Nytt Boende
  • Hemma hos
  • Inredning
  • Hus & Hem
  • Trädgård
  • Våra Mässor
  • Annonsera
  • Kontakt
  • Arkiv

 
En stilren husdröm

I det nya bostadsområdet Karlssons Äng finns det några hus som utmärker sig lite extra. Ett av dem är Cortenvillan som Niklas och Michelle Holmqvist både ritat och byggt själva. Här kombineras ett modernt industriellt uttryck med stilren skandinavisk design och massor av smarta lösningar.

I Carolines kök

Köket är hemmets hjärta. Aldrig har väl det uttrycket passat så bra som hemma hos matskribenten Caroline Hofberg.

I Lenstad har Andrea och Björn skapat sitt drömhus. Här möts moderna lösningar med husets historia i perfekt harmoni.

Holkgården
-ett hus med historia

Sommaridyll på Öland

I Röhälla på Öland har Lovisa och Daniel skapat sitt egna lilla paradis. Ett torp de byggt själva av återbruk, loppisfynd och saker fått från vänner och bekanta.

Inred uteplatsen som Inredningsfrun

Hemma hos Marika "Inredningsfrun" Axén är altanen favoritplatsen under sommaren.  Den ombonade uteplatsen med pool i söderläge inbjuder till måltider, umgänge och vila.

Hemma hos frisören Jonas

Frisören och barberaren Jonas Lindström
bor i en härligt inredd lägenhet,
full av impulsköp och personliga prylar.

Portskjulet på Öland

I Björnhovda by på Öland ligger Portskjulet.
Där odlar Ing-Marie och Stefan ekologiska grönsaker i regnbågens alla färger.

Hållbart hemma hos
Instagramprofilen Maja

Ett hållbart hem

Erica och Mikael Anerhaf driver Eco by Strandnära. Deras privata bostad har samma inredningsfilosofi. Här möts hållbara material och lugna, sobra färger.

Victoria och Anton byggde om en skåpbil
till en husbil. Om somrarna lever de "vanlife"
och upptäcker nya platser varje dag.

Frihet på fyra hjul

Elias och Martins kök utanför Gemla  har allt man någonsin kan önska med både funktion, finess och massor av plats att safta och sylta.

Grönt är skönt

Blomsterbönder i Fiddekulla

Hos Helena Elm pryds väggarna av färggranna matbilder, i gillestugan bryggs det öl och
i skåpen är hyllorna fyllda av glas och porslin.

Hemma hos matbloggaren

Att rädda ett ödehus

Adam och Sara har renoverat en
gammal gård på Öland.

Hemma hos krögarparet Helén och Jörgen är  köket hemmets hjärta. Här samlas ofta hela familjen kring det stora köksbordet.

Hemma hos Helén & Jörgen

Följ med hem till socialminister Lena Hallengrens fritidshus på Öland. En plats där hon kan koppla av från den hektiska vardagen.

Socialministerns
sommaroas

Gammalt möter nytt hos
familjen Hansson

Familjen Åkerberg fick möjlighet att köpa huset som de alltid fantiserat om. Nu håller de på att förvandla det till sitt drömboende med massor av färg, loppisprylar och lekfulla lösningar.

Villa Åkerberg

I Oskarshamn har Åsa och Daniel Asp skapat sitt drömhem - precis intill havet. Här går allting i en harmonisk färgskala och bland möblerna samsas rustikt med sober elegans.

Harmoniskt vid havet

I snart 20 års tid har Per Dahlberg varsamt renoverat Kläckeberga gård. Att stiga in i det pampiga huset är som att resa tillbaka till 1700-talet - men med moderna funktioner som golvvärme och fullt utrustat kök.

Kläckeberga gård

Ina Tzacheva och Tommy Wretling har ett hem med extra allt. En explosion av färger, mönster och prylar som de samlat på sig under resor, loppisrundor och genom livet.

Maximalistiskt i mexitegelvillan

Drömkök på få kvadrat

Amy och Mattias har förvandlat ett nyproducerat radhus till ett mysigt och ombonat hem – inrett i skandinavisk stil och med massor av designklassiker.

Kreativt i radhuset

Från kapell till sommarhusdröm

Från torp tillombonat drömhem

En småländskskånelänga

Arkitektritad
sommardröm

I Räppe har Mimmi och Erik förvandlat ett renoveringsobjekt till ett riktigt drömhus. Med varsam hand har de plockat fram husets 30-talscharm och gett det nytt liv.

Drömvillan vid hamnen

Hemma hos familjen Daldorph på Lövö hittar vi en riktig köksdröm. Ett shakerkök med en modern lantkänsla, massor av smarta funktioner och i den perfekta grågröna nyansen.

Köksdröm på Lövö

Hemma hos
innebandy-kaptenen

Konstnären på Kattrumpan

Låt dig inte luras av det vita huset på en gata i Ljungby, på insidan sprakar det av färg. Tavlor från golv till tak, väggar i olika kulörer och hemmasnickrade möbler.

Fridas cirkushem

             

 

Med sekelskifte i sikte

 

I Trekanten finns en sann sekelskiftskatt. Linn och Jesper renoverar och inreder huset från 1909 i tidstypisk anda. Designklassiker, kulörta toner och vackra tapeter som avlöser varandra är bara en bråkdel av allt vackert som deras hem innehåller.

Öländsk jul
i kyrkbyn