Familjen består av Linnèa Fors, David Camewin och lille Willeon Camewin. David har tidigare jobbat som kock och matlagning har alltid varit ett stort intresse. Idén om ett eget utekök har alltid funnits där, men det var inte förrän familjen flyttade in till sitt nya hus som drömmen blev verklighet.
Read MoreVarje år anmäls cirka 20 000 bostadsinbrott i Sverige enligt Brottsförebyggande rådet. Något hundraprocentigt skydd mot tjuvar finns inte men det är vissa åtgärder du kan ta till för att förebygga inbrott i ditt hem. Här ger Robert Bergskans på WB Säkerhet sina bästa tips Vad kan man göra för att inbrottssäkra huset?–Först och främst ska du se till...
Read MoreAtt odla i pallkrage är både enkelt och praktiskt. Det perfekta sättet att odla – både för nybörjare och proffs. Här ger Jenny Eskång på Ängsbackens Handelsträdgård sina bästa tips för hur du lyckas. Rätt placeringVälj gärna ett soligt läge, då växer det bättre och grönsakerna mognar. Välj gärna en plats nära vatten så du slipper springa eller dra...
Read MoreHur kommer det sig att du blev trädgårdsarkitekt?–Jag är uppväxt med en mormor som alltid haft fingrarna i jorden, även mamma har ett stort trädgårdsintresse. Jag har alltid älskat att vara ute och vill gärna skapa och forma trädgårdar, så då föll det sig naturligt att bli trädgårdsarkitekt.
Read MorePer Dahlberg jobbade ursprungligen som banktjänsteman i Köpenhamn men sadlade sedan om till kakelugnsmakare och flyttade till en stuga på Öland. När Kläckeberga gård blev till salu 2000 kunde han inte stå emot. Huset var i bedrövligt skick men Per Dahlberg såg potentialen, framförallt i de 19 kakelugnar som herrgården stoltserar med. Och trots att...
Read MoreTrendig terazzo70-talets hetaste trend terazzo gör nu comeback – inte minst i badrummen. Terazzo är en konststen som framställs av bland annat cement, krossad marmor, kvarts och granit men idag finns även klinkers med terazzoliknande utseende. Terazzo ger badrummet ett levande uttryck med härliga retrovibbar.
Read MoreCaroline Hofberg arbetar som matskribent, bloggare och kokboksförfattare. Nu har hon precis skickat sin artonde kokbok på tryck: ett specialjobb för Expressen med fokus på det japanska köket. –Det japanska köket var helt nytt för mig, jag visste inte att det fanns så mycket gott där. Så det var ett av de roligaste jobben jag har gjort, säger Caroli...
Read MoreSemmelkladdkaka är den smidiga genvägen när du är sugen på alla goda smaker som en semla innebär, men inte orkar ställa dig och baka semlor. Semmelkladdkaka8 portioner Tidsåtgång: 10 min + tid i ugn 100 g smör2 tsk hela kardemummakärnor2 dl socker2 ägg2 dl vetemjöl1 nypa flingsalt2 rågade tsk vaniljsocker100 g mandelmassa, riven3 dl vispgrädde till...
Read MoreÄgglikörsglass är en klassiker till påsk.Gör gärna glassen dagen innan. Recept och bilder från En kaka till.Tillagningstid: ca 10 min4 personer----------3 äggulor1,5 dl socker3 dl vispgrädde0,6 dl ägglikör (t ex Bols Advocaat Nr 657) Vispa äggulorna och sockret ljust och fluffigt i en bunke, och vispa upp grädden för sig i en annan bunke. Vispa ner...
Read MoreKöket är husets hjärta och så mycket mer än bara matlagning. Nu är det viktigare än någonsin att köket känns ombonat och har plats för härligt häng – gärna kring en köksö. Det är också stort fokus på miljötänk och hållbara material. Trivsamt trä I februari lanserade Kvänum köket ”Liljencrantz” ihop med formgivaren Louise Liljencrantz. Det är ett ru...
Read More