• Nytt Boende
  • Våra Mässor
  • Annonsera
  • Sociala Medier & Event
  • Läs Nytt Boende online
  • Om oss
  • Kontakt
Annie Skarpnord, May 23 2024

Konst & Design på Villa Famiglia 

Att besöka Villa Famiglia är som att kliva in i en av Medelhavets citrondoftande trädgårdar. Här samsas uttrycksfullt smyckade terrakottakrukor med lummig grönska och växthuset som huserar restaurang med italiensk prägel. I år satsar de på ett nytt koncept med konst och design i fokus. 

 – Jag har alltid haft ett starkt konst- och designintresse, säger Annelie Friberg som driver Villa Famiglia och själv bor i det vita art deco-inspirerade huset mitt i trädgården.  

 Under våren öppnar Villa Famiglia upp för säsongen och bjuder in till samma prunkande miljö med napolitanska pizzor och andra italienska godsaker på menyn, men nu även ackompanjerat av konst från konstnärer med lokal anknytning.  

 – Vi kommer ha en vernissage i månaden från april till och med september. Jag vill att konst ska vara lättillgängligt för alla och skapa en konstupplevelse som inte känns för pretentiös, säger Annelie och berättar att konsten kommer ställas ut i paviljongen, men även runt om i parken bland olivträd och vackra lerkrukor.  










 

– Jonathan Adlers design är flärd, glamour och lekfullhet i samklang med gediget hantverk, som ger det där lilla extra till hemmet. Hans saker blir verkligen ett blickfång på fönsterbrädan eller på bordet och de formstarka möblerna andas både kvalitet och lyx, säger Annelie och berättar att de är först i Sverige som återförsäljare av Jonathan Adlers möbler.  

 – Nu ser jag fram emot en vår och sommar full med konst, design, coctailkvällar, livemusik, bilträffar och en massa god mat här på Villa Famiglia! 


 


 

 


 

 

 

 

 Mycket av Jonathan Adlers design finns att köpa i Villa Famiglias butik, medan möblerna är en beställningsvara. Priser på förfrågan. 


Written by

Annie Skarpnord

Tags

Previous Parhus för KIA och Mercedes - Snart har Småländska Bil inflyttningsfest!
Next Kebabservice till din tjänst!