• Nytt Boende
  • Hemma hos
  • Inredning
  • Hus & Hem
  • Trädgård
  • Våra Mässor
  • Annonsera
  • Kontakt
  • Arkiv
Mårten Ekblad, May 23 2024

Parhus för KIA och Mercedes - Snart har Småländska Bil inflyttningsfest!

Bygget har pågått i ett år – ett år då bilförsäljningen och servicen på Småländska Bil delat livet med en byggarbetsplats. Kunderna har undrat hur medarbetarna kan jobba där och medarbetarna har undrat över kundernas upplevelse. Det har gått rätt utmärkt faktiskt med både kunder och medarbetare. Invigningsfesten är hela helgen den 25-26 maj.  

–Jag började i november och förstod inte hur stort det skulle bli. Det blir gigantiskt och snyggt, säger Angelica Hallberg som arbetar med service på Småländska Bil i Kalmar  

Nytt Boende träffar platschefen Magnus Rydberg och Angelica Hallberg för en rundtur i de nya lokalerna på väg ut till en byggbarack, som fungerar som Magnus kontor. Snart står ett parhus klart där två märken från olika familjer ska samsas i en huskropp.  

Nu flyttar ni in i ett parhus. 

 –Så kan man säga, radhus, parhus. Nu hamnar båda märkena bredvid varandra och det är inte alla märken som kan vara så nära, men Mercedes och KIA kompletterar varandra jättebra, säger Magnus 

 Är det så att man köper en KIA men drömmer om en Mercedes? 

–Så kanske det är men KIA har verkligen stuckit iväg och blivit ett supermärke, säger Angelica. 

 –Även om varumärkena är olika kan kunderna som haft en Mercedes välja att köpa en KIA. Det är inte samma lojalitet kring varumärkena längre, fortsätter Magnus. 

 –Många gånger kan det vara så att du väljer en Mercedes när du är ung och kan prioritera det. Men sedan får du familj och då behöver du prioritera andra saker också. Där blir KIA ett jättebra val, säger Angelica. 

Från gatan sett kommer KIA att bo till höger och Mercedes till vänster. Det blir två hem innanför samma väggar.  Mercedes koncept är unikt och lanseras över hela världen där det inte finns några arbetsplatser utan hallen är till för kunderna. Det öppnar upp med flera interaktioner och en större tillgänglighet. Det kommer finnas loungedelar med bekväma möbler att sitta i och där kunder kan njuta av en kopp kaffe. Det finns även möjlighet att som kund ta med sig egen dator och arbeta på plats under tiden som arbetet med bilen pågår ute i verkstaden.  

 I KIAs yta kommer kunden att möta team som är dedikerade just det märket och det är en nyhet hos Småländska Bil. Vad gäller den kundens upplevelse så kommer den att hållas ihop av att det är en och samma arkitekt som ritat hela nya Småländska Bil i Kalmar.  

Båda märkenas koncept bygger mycket på ljud- och ljusdesign. Det kommer att märkas i stämningen och blir en nytt sätt att visa upp bilarna. 

Hur har det varit att arbeta tillsammans med ett helt byggarbetslag? 

–Det har varit riktigt kul och samarbetet med dem har varit mycket givande. Vi har lunchat ihop ibland och blivit som kollegor. Vi kommer sakna dem när de flyttar men vi hade taklagsfest tillsammans härinne för några veckor sedan för att visa vår uppskattning. Vi körde racing-games och whiskyprovning, säger Magnus. 

Kan ni lära Mercedes och KIA något om hur ni byggt den här platsen? 

–Vi är de första i Sverige som bygger koncepten ihop så intresset är stort hos båda märkena om hur vi har gjort det, säger Magnus. 

 Är ni olika slags medarbetare beroende på märkena? 

–Vi har medarbetare som går med Mercedeskeps eller t-shirt på fritiden. Mercedes finns i hjärtat med sin långa historia. Men vi har också folk med KIA-jacka på fritiden, säger Magnus. 

 –Jag har alltid älskat Mercedes men fått upp ögonen för KIA. De vill vara längst fram tekniskt och det lockar, fortsätter Angelica. 

 Hur mår elbilsmarkaden? 

–Den är starkare på företagsmarknaden än för privatkunden, men laddhybrider har blivit mer intressanta. Det här är en tillfällig svacka vad gäller rena elbilar. Det är så tydligt att framtiden är fossilfri, säger Magnus. 

 Vad går bäst just nu och vad ser ni framåt. 

–Mercedes E-klass plug in är populär och hos KIA säljer Ceed plug in bra men också EV6. Det är plug in och el som säljer. Samtidigt är vi glada över att Mercedes håller fast vid diesel för det säljer också, berättar Magnus. 

Hur är festnerverna? 

–På topp. Det är mycket som ska klaffa inför invigningen men det kommer att bli en toppenhelg, sägerAngelica. 

 –Byggnationen har ju pågått i ett år och det är många som kört förbi eller varit inne och upplevt bygget. Nu äntligen ska de få komma in i något nytt, fortsätter Angelica. 

 Vad ska man ha för festhumör och attityd? 

–Man ska komma med höga förväntningar. Vi kommer att vara stolta. Det här passar så bra och det blir något nytt för hela området. Vi kommer att ha en graffitikonstnär som ska måla en EV9 med taktält på taket som man sedan har möjlighet att vinna en vecka med. Det blir mycket racingsimulatorer. Man kommer att få se Mercedes första bil, berättar Magnus.  

–Det blir tävlingar och vi kommer bjuda på våffelbuffé, kaffe och bullar. Det blir en lekfull helg för både vuxna och barn, säger Angelica. 

Written by

Mårten Ekblad

Tags

Previous Med hållbarhet i sikte – Emma Sundh bygger ett halmbalshus
Next Konst & Design på Villa Famiglia