• Nytt Boende
  • Hemma hos
  • Inredning
  • Hus & Hem
  • Trädgård
  • Våra Mässor
  • Annonsera
  • Kontakt
  • Arkiv
Maja Olsson, August 28 2023

Nya mål i sikte

Han har en bakgrund som fotbollsspelare och målrekord i Pukebergs BK. Nu har skyttekungen Robert Björklund nya mål i sikte – att utveckla BDO:s kontor i Kalmar till att bli framtidens revisionsbyrå. Strax innan sommaren tillträdde han som ny kontorschef.

För den som blev nyfiken kan vi berätta att Robert Björklund gjorde hela 58 mål, säsongen 2015. Även fast fotbollsskorna numera ligger på hyllan har han ett stort målfokus och drivs hela tiden av att komma framåt. Robert Björklund är auktoriserad revisor och de senaste åren har han arbetat som kontorschef för ett antal orter på en stor revisionsbyrå. Redo för en ny utmaning har han nu tagit sig an rollen som kontorschef på BDO i Kalmar.

–BDO har fått utmärkelsen ”Nöjdast kunder i branschen” 11 år i rad och det känns inspirerande att få jobba på en byrå som har det betyget. Det som också lockade mig var en möjlighet att få Kalmarkontoret och Smålandsregionen att växa och utvecklas framåt, säger Robert.

Och spännande tider väntar. Tidigare kontorschef Peter Eliasson skall fokusera på konsultverksamheten i större utsträckning framåt. I våras anställde man lönekonsulten Pernilla Sjösten och redan under hösten kommer laguppställningen att utökas ytterligare med flera nyanställningar för att möta efterfrågan på marknaden. En av BDO:s styrkor är att de är väldigt breda och har lokal kompetens inom både enklare och mer avancerad bokföring/revision, lön, skatt, revision samt företagskonsultation. De är också måna om att vara en lite mer personlig byrå som finnas nära sina kunder.

–Vår målsättning är att bli framtidens konsultbyrå i Kalmar och jag tycker att BDO befinner sig i en perfekt position för det. Kalmarmarknaden består av många ägarledda företag och kreativa entreprenörer och det är den typen av verksamheter som är byråns huvudfokus. Personligen tycker jag också det är väldigt roligt att vara ute och träffa alla kunder – som finns inom väldigt många olika branscher, säger Robert.

Efter några månader på nya jobbet har han nu blivit varm i kläderna. Han kan också konstatera att han är glad att han tog det där steget.

–Det är klart att det alltid är speciellt att byta byrå men jag trivs jättebra – det är ett väldigt härligt gäng som jobbar på kontoret och en kultur helt i min smak, säger Robert.

Robert Björklund
Gör: Auktoriserad revisor och nytillträdd kontorschef på BDO:s kontor i Kalmar och Jönköping, Partner.
Ålder: 36 år.
Familj: Sambo och två barn, 2,5 och 5 år gamla.
Bor: Hus på Drag utanför Kalmar.
Intressen: Idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet.
Beskriv dig själv med tre ord: Målmedveten med hög energi, lagspelare, försöker vara lite humoristisk.

Written by

Maja Olsson

Previous Lönespecialist med stort leende
Next En grönskande oas