• Nytt Boende
  • Hemma hos
  • Inredning
  • Hus & Hem
  • Trädgård
  • Våra Mässor
  • Annonsera
  • Kontakt
  • Arkiv
Nytt Boende, June 30 2023

Lönespecialist med stort leende

Lönespecialisten Pernilla Sjösten brinner för både siffror och människor. När hon inte jobbar renoverar hon gärna i sommarstugan utanför Bergkvara och vintertid blir det mycket hockey.

Strax innan sommaren anslöt Pernilla Sjösten till teamet på BDO Kalmar. I samband med detta startade man också upp en ny löneavdelning.

Det är en tjej med mycket energi som möter upp på Barlastholmen i Kalmar och det härliga leendet smittar av sig. Pernilla Sjösten har bara jobbat på BDO i någon månad men det märks att hon trivs bra och har hittat hem igen.

–Jag jobbade en sväng på löneavdelningen på ett företag, men längtade tillbaka till byråvärlden där man får jobba med olika typer av företag. Jag trivs jättebra här på BDO, både med personal och kunder, och vi har väldigt trevlig stämning på kontoret, säger Pernilla.

Hon är lönespecialist och löneadministratör med snart 15 års erfarenhet från branschen. Under åren har hon jobbat med hela företagsekonomibiten såsom redovisning, årsbokslut och beskattning men hon har fastnat lite extra för just lönerelaterade tjänster.

–När man jobbar med löner handlar det inte bara om siffror utan också om människor, så det blir mer levande och personligt tycker jag. Under mina år som lönespecialist eller konsult har jag aldrig haft ett tråkigt samtal från en anställd eller arbetsgivare – det är ett väldigt lösningsorienterat och tacksamt arbete där ingen blir missnöjd, säger Pernilla.

I och med att hon anslutit till BDO Kalmar har man också startat upp en ny löneavdelning vilket kommer göra det möjligt att ta in fler och större kunder som kan outsourca sin löneadministration. BDO har även möjlighet att sitta på plats på olika företag vid exempelvis en längre föräldraledighet eller sjukskrivning.

–Bland det bästa med mitt jobb är att jag får inblick i olika företag och får vara en del av dem. Jag beundrar alla innovativa och kreativa entreprenörer som lägger ner sin själ i det de brinner för. Jag är tyvärr inte så kreativ själv men tycker det är oerhört roligt att få hjälpa till och vara ett stöd när det gäller ekonomin, säger Pernilla.

3 anledningar att anlita en lönespecialist


Text: Emilia Thor
Foto: Ludvig Gropp

 

Written by

Nytt Boende

Previous Mot nya höjder
Next Nya mål i sikte