• Nytt Boende
  • Hemma hos
  • Inredning
  • Hus & Hem
  • Trädgård
  • Våra Mässor
  • Annonsera
  • Kontakt
  • Arkiv
Maja Olsson, October 13 2023

Hemma hos Michael Sjöholm

Fastighetsmäklaren Michael Sjöholm är ett välkänt ansikte i Mönsterås. Själv bor han i ett av stadens mest historiska hus – en före detta sjukstuga där länets första röntgenapparat fanns en gång i tiden. I höst ser han fram emot att laga långkok i gjutjärnsgrytan och njuta av ett glas vin i favoritfåtöljen.

Hur bor du?
–Jag bor i ett hus som är byggt 1880 och ligger längs Sjögatan i centrala Mönsterås. Här har jag utsikt över hamnen ser bland annat min båt som ligger där. Det är härligt att snabbt kunna gå ner till båten, ta en tur och sedan komma hem och grilla. Huset är en före detta sjukstuga och 1906 inhandlade doktor Emil Almblad den första röntgenapparaten i Kalmar län hit. Inne i huset är det en fantastisk takhöjd på 2,7 meter och det finns fem vackra och fungerande kakelugnar. Jag gillar den äldre stilen men försöker samtidigt hålla det lite avskalat och modernt. På baksidan finns en skyddad trädgård med äppel- och päronträd, ekonomibyggnader och ett mysigt orangeri.

Har du någon favoritmöbel?
–Jag har fyra stycken korgfåtöljer som står ute på teverandan. Alla som kommer hit tycker de är underbart sköna och här kan man sitta och prata om livet samtidigt som man dricker te – eller ett gott glas vin.

Samlar du på något?
–Jag samlar inte på något men är väldigt bra på att köpa saker som man hatar att sakna såsom schampo, handtvål, toapapper, disktabletter och grillbriketter. Det är inte så att jag åker till Ullared och bunkrar, men jag passar på att handla sånt här när jag är och handlar.

Vilket är ditt sämsta köp?
–Min jättestora tv. Jag använder min gamla (och mycket mindre) tv mer än den stora, för den har jag på ovanvåningen. Huset är stort och går att använda som två lägenheter, då det finns kök och badrum på båda våningarna. Så när barnen har somnat uppe blir det oftast att jag hamnar i tv-soffan nära dem.

Du gillar att laga mat, hur ser det ut i ditt kök?
–Mitt kök är stort och har ett suveränt skafferi, ett sånt man kan gå in i. Här finns även en köksö med induktionshäll och några sittplatser där man kan sitta och käka några stycken. Sen har jag även ett stort matbord med plats för många. Jag har inte överdrivet mycket köksprylar men mitt senaste tillskott är en sous vide. Det blir utmärkt gott med den, så det var ett bra köp. Jag tycker även det är gott att laga olika sorters köttgrytor och använder gärna min gjutjärnsgryta. Potatispressen är också en favorit.

Säg tre saker som alltid finns i kylskåpet!
–Öl, lingonsylt och ketchup!

Vad hänger på dina väggar?
–Huvudsakligen bilder på barnen. Nyligen skaffade jag en tavla på 1x1 meter som föreställer mig och min dotter när hon bara är några veckor gammal. Jag älskar den bilden och blir så glad av att se mina barn!

Vem är din drömgranne?
–Det skulle vara en man eller kvinna som älskar trädgårdsarbete och som kan hjälpa mig med mina grusgångar, både att rensa ogräs och att kratta dem så det ser prydligt ut. Jag gillar när det är ordning och reda. Ska jag säga någon kändis så får det bli Will Smith – han är cool. Det hade varit roligt om han flyttade till Mönsterås.

Michael Sjöholm
Ålder: 33 år.
Bor: Mönsterås.
Familj: Två fantastiska döttrar, Anima, 8 år och Filippa, 5 år.
Gör: Fastighetsmäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Mönsterås.
Intressen: Att vara ute på sjön, spela golf, åka snowboard, spela basket och spela piano.


Text: Emilia Thor
Foto: Johan Gustavsson

Written by

Maja Olsson

Previous Lantligt längs Byvägen
Next Med hållbarhet i sikte – Emma Sundh bygger ett halmbalshus