• Nytt Boende
  • Hemma hos
  • Inredning
  • Hus & Hem
  • Trädgård
  • Våra Mässor
  • Annonsera
  • Kontakt
  • Arkiv
Emilia Thor, November 4 2021

Hemma hos kaptenen

För innebandyprofilerna Anton Nilsson och Ellen Willsund var det självklart att flytta hem till sitt älskade Öland. Sedan två år tillbaka bor de i ett hus som de själva byggt och nyligen fick familjen tillskott – sonen Frans.

Både Anton Nilsson och Ellen Willsund är uppväxta på Öland, han i Färjestaden och hon i Vickleby. De har gått i skola tillsammans och umgåtts i samma vänskapskrets sedan mellanstadiet och blev så småningom ett par för nio år sedan. Trots att de båda är ganska unga har de hunnit med mycket och idag har de både hus och barn. I mitten av augusti föddes nämligen sonen Frans och sedan dess har livet både förgyllts och kastats upp och ner.

–Det känns helt fantastiskt och vi har verkligen längtat efter honom! Men livet har förändrats och nu kretsar allt kring Frans. Det spelar ingen roll hur man själv känner sig, så länge han mår bra, säger Anton.

De flesta känner honom som en skicklig back och lagkapten i FBC Kalmarsunds herrlag, men även Ellen är en känd innebandyprofil och gjorde många säsonger i FBC innan hon valde att lägga klubban på hyllan för tre år sedan.

–Jag kände helt enkelt att jag var färdig och ville lägga min tid på annat, som jobb, familj och hemmet. Jag älskade innebandyn, men har inte ångrat mig alls, säger Ellen.

Vi möter upp den lilla familjen i deras hus i Färjestaden, som stod färdigt för drygt två år sedan. Efter att ha bott i Kalmar i flera år kände Anton och Ellen att de ville flytta hem till Öland och efter att ha letat tomt ett bra tag fastnade de slutligen för tomten på Snäckstrand. Den ligger på en lugn återvändsgata nära området där Anton växte upp och har närhet till både havet, affär och förskola. Med andra ord perfekt för en barnfamilj.

–Vi är båda två uppväxta såhär, i ett tryggt och lugnt område, och vill att vårt barn ska ha det på samma sätt. Dessutom har vi både familj och vänner som bor här i närheten vilket är väldigt kul, säger Anton.

Huset har de byggt tillsammans med A-hus och det är ett vinkelhus i 1,5 plan. Eftersom Anton och Ellen har stora familjer och gärna bjuder över gäster, var det viktigt med mycket sociala ytor. De valde därför att ha det öppet mellan vardagsrum och kök, och göra plats för både långbord och en stor soffgrupp. I köket finns även en generös köksö som bjuder in till härligt häng och där man kan duka upp festliga middagar.

–Vi gillade att vi kunde göra om planlösningen så den passade oss, men också att vi kunde vara involverade i processen och göra egna tillval. Vi har till exempel köpt en del vitvaror och saker till badrummen själva. Anton har även gjort kaminen i matrummet, säger Ellen.

Deras stil beskriver de som klassisk och tidlös, och bland inredningen hittar vi en och annan designikon. Allt från lampan ”Kvist” av Jonas Bohlin till Hans J. Wegners ”Y-stol” och favoritfåtöljen ”Jetson” av Bruno Mathson – med perfekt gung att sitta och bebismysa i. För att skapa en hemtrevlig och ombonad känsla har man även valt att tapetsera de flesta rum med vackra tapeter. Alla tapeter är olika mönstrade men man har lyckats hitta en fin helhet och röd tråd som löper genom hela huset. Favoriten är en grön tapet med små skalbaggar på.

–Vi har båda ett intresse för inredning och som tur är har vi samma smak. Vi försöker tänka långsiktigt och lägger hellre lite extra pengar på det vi vet att vi inte kommer byta ut på väldigt länge och som håller med tiden, men det gäller såklart att prioritera. För oss är det viktigt att det känns mysigt och att man verkligen känner sig som hemma, säger Ellen.

Här bor vi
Namn: Anton Nilsson och Ellen Willsund, båda 27 år, tillsammans med sonen Frans som föddes den 13 augusti.
Var: Nybyggd 1,5-plansvilla på Snäckstrand i Färjestaden.
Gör: Anton jobbar som anläggare på Skanska och spelar innebandy i FBC Kalmarsund. Ellen jobbar på revisionsbyrån Deloitte, men är just nu mammaledig.
Intressen: Innebandy, fixa med huset och trädgården, umgås med familj och vänner, åka på utflykt – gärna ute i naturen.
Mest nöjda med i huset: Helheten! Men också den öppna ytan mellan kök och vardagsrum.
Största utmaningen med att bygga hus: Det var väldigt mycket val som skulle göras på kort tid och ibland var det svårt att se allting framför sig.
Favoritmöbel: Jetson-fåtöljen från Dux.
Nästa projekt: Plantera häck på framsidan och sätta upp planteringslådor i trädgården. Vi vill odla både ätbart och blommor.
Beskriv er stil med tre ord: Tidlös, klassisk, mysig.
Instagram: @snackstrandsvillan

Våra bästa husbyggartips!

Kolla runt bland olika husföretag och jämför. Både olika husmodeller och priser, men också vad som ingår i priset och vilka tillval som går att göra.

Tänk på alla extrakostnader. Ofta slutar det med att man vill göra en del tillval och glöm inte bort att det tillkommer kostnader för exempelvis trädgård. Prioritera vad du tycker är viktigt och lägg lite extra pengar på detta, medan du kan spara in på andra grejer.

Glöm inte förvaring. Det går aldrig att ha för mycket förvaringsutrymmen, men på många standardritningar finns det inte med utan kan behöva läggas till. Tänk på både inomhus och utomhus. Det är till exempel praktiskt att ha ett förråd i trädgården där du kan förvara gräsklippare, verktyg och cyklar.

Text: Emilia Thor
Foto: Emmi Roosling

Written by

Emilia Thor

Previous Köksdröm på Lövö
Next Drömvillan vid hamnen