• Nytt Boende
  • Hemma hos
  • Inredning
  • Hus & Hem
  • Trädgård
  • Våra Mässor
  • Annonsera
  • Kontakt
  • Arkiv
Emilia Thor, December 29 2021

Resan mot drömhuset fortsätter

Ännu en sommar har passerat i den gamla skolan i Ölvingstorp. Och även fast det är mycket kvar att göra så börjar Lovisa och Daniel sakta se glimtar av ett färdigt resultat. De första möblerna har fått flytta in och i fönstret står en blomma – bara för att.

Hur har sommaren i skolan varit?

–Den har varit något mer välbalanserad jämfört med förra sommaren då vi skrapade och målade non stop. I år har vi tagit det betydligt lugnare och varvat arbete i skolan med lite riktig semester.

Vad har ni jobbat med?

–Vi har fått upp alla innertak och klätt färdigt väggar med pärlspont. Lagt klinker i båda hallarna och byggt in en köksfläkt i köket. Putsat murstockar och satt socklar, taklister och foder i alla rum. Salat dörrar, fönster och tillverkat nya trösklar. Skrubbat rum från topp till tå och Daniel har skrapat 65 kvadratmeter fernissa (och vi har lika mycket kvar). Målat i mängder – både tak, väggar och inredning. Min pappa har hjälpt oss att bygga ett serveringsskåp och platsbyggda garderober i hallen!

Vad har varit roligast?

–Att få se glimtar av färdigt. Helt klart! Sätta upp hatthyllorna i hallen och ställa en blomma i fönstret, bara för att.

Största utmaningen?

–Oj, att orka tror jag. Efter att utsidan blev klar förra sommaren har vi tänkt att projekten skulle bli mindre när vi tar rum för rum på insidan. Men skolan är stor…och att ytorna på insidan inte direkt är mindre märkte vi ganska snabbt. 

Några nya lärdomar?

–Kanske det där med att saker ofta tar lite längre tid än vad man tror, det är ganska sant!

Hur känns det nu när saker och ting börjar bli färdiga?

–Det är så himla kul att se det man har haft i huvudet en så lång tid helt plötsligt bli till verklighet. Finns inget mer peppande!

Tror du att ni kommer hålla tidplanen, och kunna fira jul här i år?

–Jag håller tummarna!

Vad ser du mest fram emot i höst?

–Färdiga badrum och tvättstuga! Där tar vi hjälp med tätskikt och liknande. Planen var att det skulle varit klart innan sommaren men det hanns inte med. Som jag längtar!

Lovisa och Daniels husresa

Familjen: Består av Lovisa Andersson, stylist och fotograf på Pontuz Löfgren AB, Daniel Fisch, projektansvarig på Malkars Träningscenter och dottern Nomi, 4 år.

Huset: En gammal skola från 1896. Ligger i Ölvingstorp utanför Ljungbyholm, Kalmar. De sista barnen sprang ut här på 1960-talet och sedan dess har skolan stått tom. Nu håller Lovisa och Daniel på att renovera skolan till sitt drömhus.

Instagram: Följ renoveringen på @lovisafurubo.

Written by

Emilia Thor

Previous Med bollkänsla över Atlanten
Next Husdröm i Hossmo