• Nytt Boende
  • Hemma hos
  • Inredning
  • Hus & Hem
  • Trädgård
  • Våra Mässor
  • Annonsera
  • Kontakt
  • Arkiv
Emilia Thor, March 27 2020

Vårens mode

Våren är äntligen här och det spritter i benen. Nu vill man utforska Kalmar City med alla härliga affärer och mysiga caféer – kanske i en ny outfit? Vi lät några välkända ansikten visa vårkläder från utvalda lokala butiker. Först ut är krögaren Anders Hansson Skaret.

Berätta om ditt modeintresse!
–Jag har alltid varit intresserad av mode och i mitten av 90-talet hade jag faktiskt egna klädbutiker som hette HOF – House of Fashion. Den första butiken öppnade jag i Hultsfred och därefter i Oskarshamn och Borgholm.

Sedan designade du egna kläder?
–Ja, precis. Sedan hyrde jag in mig på klädfabriker i Paris och Thessaloniki. Under min första flygresa till Thessaloniki sätter sig en kvinna bredvid mig och det visar sig att hon är chefsdesigner på H&M:s ungdomsavdelning. Det slutade med att jag fick köpa upp spillmaterial från H&M vilket inte bara säkrade ekonomin utan också gav mig en inblick i vad som skulle komma nästa säsong. Det gick faktiskt rätt bra och bland annat MQ-kedjan köpte upp mina kollektioner, men tillslut sålde jag företaget.

Byxor: Mason's, Inside. Skjorta: Morris, Inside. Kavaj: Sand, Inside. Klocka: Certina, Björkegrens ur.

Har du något favoritplagg?
–Ett av mina favoritplagg är en kavaj som är lite cirkusinspirerad. Det är inte så ofta jag får tillfälle att bära den men jag hade den på en Ola Salo-konsert för ett tag sedan. Jag har också ett par svarta sammetsskor med silverspännen som jag tycker mycket om.

Byxor: Mason's, Inside.Skjorta: Morris, inside

Något du aldrig skulle ta på dig?

–Jag använder väldigt sällan vardags- och slappkläder. Min fru är väldigt snabb att hoppa i mysbyxorna när vi kommer hem efter en lång arbetsdag, men jag trivs inte alls i det.

Har du någon stilikon?
–Jag tycker Petter Stordalen är skitball. Han tänker inte så mycket på tillfället eller vad andra tycker – han bara kör. Han har verkligen hittat sig själv i sin stil och så är han färgstark. Man blir glad när man ser honom.

Hur klär du dig i vår?
–Jag vill gärna klä mig i linnematerial, både när det gäller byxor, skjortor och kavajer. Jag ser också fram emot sköna jeansplagg. Det blir nog mycket beige och vitt men det kan också vara kul att busa till det med något knallrött eller annan accentfärg.

Skor: Gant, Klintheims
Klänning: Bikbok. Väska: Bikbok.

Träningsprofilen Linn Strömberg är platschef på Nordic Wellness Giraffen, driver bloggen goforfit.se och Instagramkontot @Linn. När hon inte går i träningskläder tar hon gärna på sig något som känns feminint och lyxigt med en sportig touch.

Hur skulle du beskriva din stil?
–Oj, vad svårt. Jag har nog aldrig reflekterat över vad jag har för stil om man ska sätta en "label" på den. Bäst beskrivet är nog klassisk feminin stil med lite lätt street-inslag. Jag bär väldigt ofta träningskläder, men jag trivs minst lika bra i kostymbyxor och ett par klackar. Det blir nog någon slags blandning.

Har du något favoritplagg?
–Jag älskar plagg som direkt höjer en outfit och passar till allt. Som inte behöver vara alls dyr, men ändå ser lite lyxigare ut. Jag har exempelvis en trenchcoat i färgen off white i garderoben som jag bär ofta, den passar lika bra till en mer dressad outfit som till en hoodie, älskar den! 

Skor: Skechers, Skostudion.

Hur klär du dig i vår?
–Ljusa färger – beige i överflöd! Skinn, jeans, transparenta plagg, blusar med puffärm, gulddetaljer och guldsmycken. Något du däremot inte kommer skymta mig i är blommiga plagg, jag har aldrig varit en speciellt blommig tjej. Skinnklänningen från BikBok känns som en fullträff stilmässigt, den bär jag gärna i vår. Beige, skinn, lite edgy men ändå feminin! 

Solglasögon: Tom Ford, Björkegrens optik.

Jeans: Cubus. Blus: Cubus. Jacka: Cubus. Väska: Adax, Närstads.
Jeans: Cubus. Blus: Cubus. Jacka: Cubus. Skor: Gant, Klintheims.
Byxor: Peak Performance. Tröja: Peak Performance. Jacka: Peak Performance. Väska: Adax, Närstads.

Kalmar FF-mittfältaren York Rafael föredrar en avslappnad, lite sportig stil även till vardags. Till våren ser han fram emot att plocka fram den färgglada garderoben.

Hur skulle du beskriva din stil?
–Jag skulle säga att jag har väldigt avslappnad street-stil, men sedan beror det helt på vad det är som står på dagens agenda.

Har du något favoritplagg?
–Faktiskt inte, men jag tycker skorna från Eytys är det snyggaste som finns.

Hur klär du dig i vår?
–Mycket färgglatt, det tycker jag är sjukt snyggt på våren.

Tröja: Peak Performance. Jacka: Peak Performance. Väska: Adax, Närstads. Solglasögon: Direkt Optik.
Klänning: Bitte Kai Rand, Magazine Lou. Regnjacka: Stutterheim, Magazine Lou.

Som landshövding tycker Cecilia Schelin Seidegård det är viktigt att klä sig representativt – samtidigt måste det kännas bekvämt. Hon gillar färg, mönster och försöker välja svenskt mode så mycket det går.

Hur skulle du beskriva din stil?
–Jag försöker att vara ganska propert klädd eftersom jag har ett jobb där man kan bli utsatt för olika situationer ganska snabbt. Eftersom jag reser mycket försöker jag välja kläder som är lätta att packa och inte blir för skrynkliga. Jag gillar en tidlös stil men det får gärna vara färg och mönster. Det får gärna vara bekvämt och inte så höga klackar. Som landshövding tycker jag också att det är viktigt att lyfta fram svenskt mode så mycket det går.

Har du något favoritplagg?
–Det är nog klänning. Det är praktiskt, enkelt att slänga på sig och så sitter det löst och ledigt.

Skor: Gabor, Klintheims.

Hur klär du dig i vår?
–Jag tycker det är skönt när man får ta fram sommargarderoben med lite gladare klänningar. Jag försöker följa med i modet och se vad som är trendigt. Nyligen köpte jag mig en ny klänning från Tiger till våren och sommaren. Den har vit botten med gröna växter på och kommer nog användas flitigt.

Klänning: Bitte Kai Rand, Magazine Lou.
Byxor: Gabba, Jezz. Overshirt: Selected, Jezz. Solglasögon: Ray Ban, Direkt Optik. Klocka: Seiko, Stjärnurmakarna.

Toffy Isawi studerar till fastighetsmäklare samtidigt som han är trainee på Pontuz Löfgren. Han föredrar att klä sig klassiskt men med en modern twist.

Hur skulle du beskriva din stil?
–Jag gillar att klä mig mer klassiskt och stilrent men med en modern touch.

Har du något favoritplagg?
–Om jag är tvungen att välja ett plagg så är det nog mina bikerjackor.

Hur klär du dig i vår?
–I vår blir det lättare plagg, helst i ljusa färger ihop med marinblått eller militärgrönt.

Skor: Mark Nason x Skechers, Skostudion.
Klocka: Seiko, Stjärnurmakarna.
Byxor: Sand, Kardborren. Jacka: Sand, Kardborren. Topp: Margit Brandt, Kardborren. Väska: Adax, Närstads. Glasögon: Tom Ford, Björkegrens optik.

Färgstarka frisören Elin Karlsson driver salong Headlines i Kalmar och Mörbylånga. Hon beskriver sin stil som en punkig, sportig hipster med attityd.

Hur skulle du beskriva din stil?
–Jag skulle beskriva min stil som en punkig, sportig hipsterstil med attityd.

Har du något favoritplagg?
–Jag byter nog favoritplagg ganska ofta men just nu är jag väldigt inne på jeans.

Hur klär du dig i vår?
–Till våren kommer jag nog köra mycket jeans med lite kortare ben, med tanke på att det är favoritplagget just nu. På fötterna blir det nog mycket sneakers. Annars kommer jag nog klä mig som vanligt och ta på mig det som känns nice när våren väl kommer.

Jacka: Sand, Kardborren. Topp: Margit Brandt, Kardborren. Glasögon: Tom Ford, Björkegrens optik.
Jeans: Lois, Aima. T-Shirt: Vero Moda, Aima. Jacka: Only, Aima. Skärp: Pieces, Aima. Skor: Dr Martens, Klintheims. Klocka: Gant, Björkegrens ur.
Jacka: Lois, Aima. Klocka: Gant, Björkegrens ur.

Text: Emilia Thor
Foto: Ludvig Gropp & Isabelle Bringert

Written by

Emilia Thor

Previous Grannsämja i nya kvarteret
Next Grönt är skönt i Gemla